Октомвриско плажирање на дистанца

Денешното октомвриско сонце измами повеќемина капачи на охридските плажи. Вистински одмор за оние најсмелите кои ја апсорбираа топлината на денешниот ден, во тишина, езерски спокој, и секако, дистанца, како што прилега.

Прочитај повеќе

Наша насловна - "Охрид, 1984" во 31 минута

Не само фотографија, туку овој пат на нашата насловна страна отстапуваме простор и за видео. Станува збор за документарниот филм "Охрид во1984", кој на својот јутјуб канал го сподели охриѓанецот Ѓоко Зороски. Документарец за развојот на Охрид низ времето. Живее Охрид и неговите жители, навистина нескротлив óд кон прогресот.Малку позитива во ов

Прочитај повеќе

Спомен бистата на Прличев поставена на нова локација

Заврши дислокацијата на спомен – бистата на Григор Прличев на новиот простор помеѓу двете национални установи што го носат неговото име.По налог на Општина Охрид градежните работи за уредување на просторот и постаментот ги изведоа вработени на ЈП „Градски гробишта“ – Охрид.Идејата за дислокација е уште од мигот кога до поранешната локација на б

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива