Изминатава седмица двојно поголем бројот на заразени со Ковид-19 во Охрид во однос на претходната

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини. За период од 17 до 23 о

Прочитај повеќе

Ноќеска започнува зимското сметање на времето

Ноќеска започнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот по полноќ. Ова сметање на времето трае до последниот викенд во март следната година. Од 2021 година треба да

Прочитај повеќе

Цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите

Делегација на Општина Охрид, положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите во градскиот парк, по повод 23 октомври- Денот на македонската револуционерна борба.Пред спомен обележјата на великаните се поклонија и претставници од Сојузот на Борците од НОБ и од политичките партии во градов.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива