Наградна игра!!! Доделуваме изданија на ПНВ Публикации!

Вечерва во Охрид во „Култура 365“ ќе се одржи и последната промоција на книги, изданија на ПНВ Публикации од Скопје, во рамките на манифестацијата „ЛУНУС“ на ул. „Самоилова“ за ова лето.До сега беа претставени: „Директни обраќања“ од Марина Икономова Шокева, „Втор откос“ од Дејан Величковски, „Станица 15“ од Викторија Ангеловска, „Скопје, ти раски

Прочитај повеќе

Вечерва во рамките на ЛУНУС промоција на `Последна граница: истапени сечила` од Зоран Милошевски

Вечерва, во 20.30 часот, во „Култура 365“ на ул. „Самоилова“ – Охрид, ќе биде промовиран првиот дел од научнофантастичниот серијал „Последна граница: Истапени сечила“ од Зоран Милошевски од Ресен, што ќе биде и последната промоција на издание на ПНВ Публикации во рамки на манифестацијата „ЛУНУС“ за ова лето.Станува збор за уште една нова, единстве

Прочитај повеќе

Црвен крст - Охрид започнува нов, есенски циклус за подготовка на кандидати за полагање на TOEFL

Поради големиот интерес на охриѓани Црвен крст Охрид започнува нов, есенски циклус на подготовка на кандидати за полагање на TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Подготовката, која во вид на часови ќе започне да се реализира на 05 септември 2019 г, ќе трае 10 недели, а ќе ја спроведува волонтер на Мировен корпус Македонија, кој работи во

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива