Побарајте ги новите јунски наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Пеколот од детството” – Атанас Бојаровски“Писма до пријателите”“Самракот на идолите” – Фридрих Ниче“Ми чука ли срцето за тебе?” (книга 2) – Оливера Николова“Години на невиност” – Идит Вортон“Подземната железница” – Колсон Вајтхед“Беда и сјај” – Вера Благојевиќ

Прочитај повеќе

TrekkMe Охрид - новина на пазарот на туристички услуги од областа на алтернативниот туризам

TrekkMe Охрид - освежување на пазарот на туристички услуги во Охрид од областа на алтернативниот туризам. Лиценцираните туристички водичи Маја Чубриќ и Душица Матова кои рекреативно започнале со планинарење пред околу 3 години, понесени од питорескната природа и убавините на нашите планини дошле до идеја професионално да почнат да се занимаваат с

Прочитај повеќе

Успешно трето издание на `Охрид ТрчаТ`

Во текот на изминатиот викенд Охрид беше претворен во вистинска атлетска патека благодарение на третото успешно издание на Спортската манифестација „Охрид Трчат”. Во рамки на главните трки од 5 и 10 километри, кои се одржаа вчера, во врнежливи временски услови, се натпреваруваа над 1.500 учесници.На трката од 10 километри во машка категорија побе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива