Од 7 д 9 јуни во Струга регионални конференции за ретки болести

Здружението на пациенти со ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ оваа година ја одбележува десеттата година од постоење и делување на поле на застапување за правата на пациентите со ретки болести. По тој повод Здружението организира три конференции од 7 до 9 јуни, во хотел Дрим, Струга заедно со Македонската Академија на Науките и Уметностите – Оддел

Прочитај повеќе

На 29 јуни ќе се одржи 18-тото издание на `КАНЕОФЕСТ`

На 29 јуни по 18-ти пат во Охрид ќе се одржи Фестивалот на новосоздадена македонска народна и забавна песна „КАНЕОФЕСТ“.Благодарение на добрата промоција и успешноста на работата на тимот на фестивалот, оваа година `Канеофест` добива меѓународен карактер со тоа што на сцената на овој фестивал ќе се промовираат и учесници од соседните земји, а дого

Прочитај повеќе

Вознесение Христово - Спасовден

Денес се слави Вознесение Христово - Спасовден, празникот кој секогаш се одбележува 40 дена по Велигден. Во Новиот завет од Светото Писмо поточно во Светото евангелие според Марко опишано е и вознесението Христово: "А по разговорот со нив, Господ се вознесе на небо и седна од десната страна на Бога. Тие, пак, отидоа и проповедаа насекаде; и Госп

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива