Од денес во печат уште една ретка поштенска марка

Од денес Филателијата на Македонска пошта и филателистите низ светот се побогати за уште една РЕТКА ПОШТЕНСКА МАРКА!Имено денеска 10.06.2019 излегува од печат поштенска марка ДЕЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ –АЛПОРТ СИНДРОМ (Alport syndrome) и како таква марка е прва во светот издадена за оваа ретка дијагноза.Инцијативата за издавање на оваа нова поштенск

Прочитај повеќе

Фото на насловна – Плажа Палас 60-те години на минатиот век

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна, во пресрет на жешките денови, не носи во далечните 60-ти години на минатиот век, кога уредувањето на охридските плажи сосема се разликува од нивниот денешен изглед. Еве како изгледала плажата пред хотелот Палас пред повеќе од 50 години. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот со

Прочитај повеќе

Членови на ПЕН ќе одржат Меѓународно литературно читање во Охрид

Во рамките на 17.Регионална конференција на македонскиот ПЕН Центар – Преспа утре – сабота во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи Меѓународно литературно читање. Во Прличевата одаја на библиотеката свои стихови од 18 часот се очекува да читаат: Ифигенија Симоновиќ (Словенија), Вида Огњановиќ (Србија), Катица Ќулавкова (Македон

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива