Лазарева сабота

Денес се празнува еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус којшто е променлив празник и секогаш се празнува еден ден пред Цветници, кои се точно една недела пред Велигден - Лазарева сабота. На овој ден се споменува чудесното воскресение на четиридневно упокоениот Лазар извршено од Исус Христос. Овој настан бил на шест дена

Прочитај повеќе

Грст награди за охридските училишни хорови

Деновиве ООУ `Св. Климент Охридски` беше домаќин на Регионалните смотри на хорови и оркестри од основните и средните училишта. На натреварот се претставија хорови, оркестри и вокално-инструментални формации од повеќе училишта од Охрид, Кичево и Дебар. Оваа година, високи први награди освоија хорот и оркестарот при ОСУ `Св. Климент Охридски` од О

Прочитај повеќе

Хуманитарна акција за поддршка на Марко Пејчиновски

Во рамки на своите хуманитарни активности Црвен крст Охрид во соработка со компанијата Комфи Ангел од Прилеп ќе организира хуманитарна продажна акција на високо квалитетните производи на оваа реномирана компанија. Акцијата ќе се реализира на 20.04.2019 (сабота) на плоштадот „Крушевска Република“ (Чинар). Во периодот од 9-17 ч. ќе бидат изложени

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива