Во Поградец Црвен крст-Охрид презентираше опрема за безбедност на вода

Во рамки на проектот „Регионот Охридското езеро-безбедна дестинација за авантуристички туризам“ кој е финансиран од Европската Унија, ИПА 2 програма за прекугранична соработка, а го спроведува Црвен крст Охрид, денес во Поградец, Албанија беше презентирана дел од опремата за безбедност на вода набавена во рамки на проектот и наменета за албанската

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Фенилкетонуриа

23. февруари 2019 година - ФЕНИЛКЕТОНУРИА Phenylketonuria - МКБ E 70.0, E 70.1Фенилкетонуриjа е ретко генетско заболување при кое бебето се раѓа без способност за соодветно разградување на амино киселината наречена фенилаланин, која понатаму се наслојува во крвта и во мозокот. Ова заболување е предизвикано од мутација на генот кој помага при соз

Прочитај повеќе

И утре студено време со низок температурен максимум

Денес во Охрид времето беше студено со умерен северен ветер и дневен температурен максимум од -3°С. И за утре метеоролозите најавуваат слично време, студено и суво, со минимални -7°С, а дневен максимум до еден степен под нулата. Од вторник се очекува постепено затоплување, намалена облачност и пораст на дневните температури.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива