Ги запозанаваме ретките болести - Тирозин хидроксилаза

26. февруари 2019 година - ТИРОЗИН ХИДРОКСИЛАЗАШто е дефицит на тирозин хидроксилаза?Дефицит на тирозин хидроксилаза (ТХ) (исто така познат како рецесивна допа-одговорна дистонија) е ретко метаболичко нарушување кое се карактеризира со недостаток на ензимот вклучен во конвертирање на аминокиселинскиот тирозин во Ldopa. ТХ е критичен ензим во но

Прочитај повеќе

`Млади лидери создаваат иднина` - нова програма на Црвен крст Охрид

Црвен крст Охрид во соработка со Американскиот мировен корпус во Македонија започнува нова програма „Млади лидери создаваат иднина“ наменета за ученици од прва, втора и трета година средно образование. Програмата интегрира неделни работилници, екскурзии, развој на проекти и практикум за волонтирање со цел учениците да прераснат во активни граѓ

Прочитај повеќе

Пробајте ја највкусната пастрмајлија во Охрид! (комерцијална содржина)

Пицерија Немо – секогаш на ваша страна!Искористете го зимскиот период и уживајте во вкусот на оригиналната пастрмајлија во Пицерија Немо и тоа по специјална цена – само 160, денари! Оној кој пробал – знае!Пицерија Немо Ве очекува! Вкусете грст задоволства, наградете ги вашите сетила! Одбраната храна е почеток на секое уживање... Пицерија Немо

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива