ОУ "Григор Прличев" доби нови прозорци

Во рамки на активностите за подобрување на условите за следење настава, деновиве во новиот објект на ОУ “Григор Прличев“ е променета старата со нова висококвалитетна дограма.Нови прозорци се поставени во седум училници, пет кабинети и две стојалишта на првиот кат и во холовите на приземјето.Во месец јануари 2020 година општина Охрид з

Прочитај повеќе

Утре календарски започнува зимата

Во недела, на 22 декември 2019 година, во 5 часот и 19 минути, во Македонија и на северната полутопка почнува зимата, а на јужната полутопка започнува летото. Воедно, неделата на северната полутопка ќе биде најкраткиот ден во годината (краткоденица или зимски солстициум), а на јужната полутопка ќе биде најдолгиот ден (долгоденица или летен солстици

Прочитај повеќе

Охрид доби затворен зелен пазар

Со пригодна свеченост денеска во Охрид беше ставена во употреба Административно деловната зграда во која е сместен затворениот зелен пазар. Реализацијата на проектот значи крај на долгогодишниот проблем на пазарџиите кои својата дејност ја реализираа во неадекватни услови за работа.На настанот на кој присуствуваше Премиерот на Владата на Републ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива