Фото на насловна - Охрид, 1967 година

Фотографијата која ќе ја краси нашата насловна страна следниве денови, е уште едно потсетување на дел од некогашниот изглед на Охрид. ​ Овој пат наш избор е приказ на старата општина, дел од плоштадот и пристаништето во 1967 година. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски.

Прочитај повеќе

Ученички активности по повод претстојните празници

Учениците од ОУТУ ,,Ванчо Питошески”, Охрид го посетија Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца и на пензионерите им приредија пријатно изненадување по повод новогодишните и божиќните празници.Со својот личен труд, ангажман и знаење стекнати во практичната настава ги израдуваа припадниците на третата доба, со скромни подароци- храна приготв

Прочитај повеќе

Да се чуе гласот на авторот!

Се ближи крајот на годината и, обично, тоа е период кога се сумираат впечатоците од она што поминало, се прават анализи за сѐ што се сработило, се крунисуваат успесите, се подготвуваат плановите за следната година. Ние работевме, креиравме, информиравме за вас, а голем дел од работата не би ја реализирале без нашите редовни соработници, поддржу

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива