Фото на насловна - Охрид, 1986 година

Фотографијата која деновиве ќе биде ново освежување на нашата насловна страна е прекрасен приказ на Охрид, односно поглед на чаршијата, плоштадот, пристаништето и Езерото овековечено во 1986 година. Фотографијата е позајмена од приватната колекција на нашиот сограѓанин Климе Белкоски.

Прочитај повеќе

Основното училиште "Ванчо Николески" од Лескоец дел од Еразмус програмата

Основното училиште “Ванчо Николески“ од с.Лескоец, е вклучено во две годишната програма на ЕРАЗМУС – “Стратешки партнерства за училишна размена“, со училишта од Полска, Турција, Грција, Италија и Португалија. Претседателката на Советот на Општина Охрид, Живка Ангелоска, ги прими претставниците од Измир – Турција, Сасари – Италија, Ксанти – Грција

Прочитај повеќе

На Американскиот Универзитет во Благоевград ќе биде претставена поезијата на Славе Ѓорѓо Димоски

На покана на Американскиот универзитет во Благоевград четврток на 21 ноември ќе биде претставена поезијата на македонскиот поет Славе Ѓорѓо Димоски. Пред присутните ќе се чита поезија на македонски и на аглиски јазик објавена во неговите книги Engravings (Гравири) и Field. Batelevield? (Поле. Бојно поле?), а ќе биде воден и разговор со поетот за

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива