Охрид во боите на најтоплата есен (фото)

Иако календарски веќе изминува првиот месец на есента, времето не ни дава причина да го чувствуваме заминувањето на летото како далеку зад нас. Невообичаено топло за овој период од годината, сеуште го чувствуваме присуството на летото и високите температури. Тоа беше предизвик за многумина граѓани кои и денес, на 20-ти октомври, се капеа во водите

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Поглед кон Охрид

Нашата насловна страна деновиве ќе ја краси уште една фотографија од минатото на Охрид. Крајезерски поглед кон градот ни нуди фотографијата која ја позајмивме од фејсбук страната `Охрид слики од минатото`.

Прочитај повеќе

Промоција на два нови наслови од Вера М. Самарјанин

Утре, 18 октомври, во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи средба со авторот Вера М. Самарјанин од Битола. Во таа пригода модераторот Мирко Томовски ќе ги промовира нејзините најнови книги: „Без спокој“ и „Неспокој“ Извадоци од книгите ќе чита Маја Мојсова. Од пред една година хуманистката и писателка Вера М. Самарјан

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива