Од денес до 20-ти август во НУ Библиотека `Григор Прличев`- Охрид изложба на делата од охридскиот автор Живко Чинго

По повод 83 годишнината од раѓањето и 31 година од смртта на големиот охридски и македонски писател и раскажувач Живко Чинго, НУ Библиотека Григор Прличев организира изложба на книги `Поглед кон творештвото на Живко Чинго`. Живко Чинго роден е во 1935 г. во с. Велгошти, Охридско. Во родното село завршил основно училиште, а гимназија во Охрид. Во 1

Прочитај повеќе

Осумнаесет годишниот Урош од Србија го реализира својот подвиг - пливаше од Св. Наум до Охрид (фото)

Осумнаесет годишниот Урош Иванковиќ од Пирот, Србија, член на нуркачко-пливачкиот клуб „Пирот“ денес ја постигна својата цел и својот голем предизвик да плива во Охридското езеро од Св.Наум до Охрид. Урош стартуваше во 9

Прочитај повеќе

Вчера се одржа вториот Интернационален Олимписки пливачки маратон на 10км Охрид 2018

Осум пливачи - 5 во машка и 3 во женска конкуренција од четири земји (Унгарија, Чешка, Србија и Македонија) беа учесници на вториот Интернационален Олимписки пливачки маратон на 10км, кој во организација на Клубот за спортови на вода Охридски бранови 2008 Охрид, се одржа вчера на Охридското езеро.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива