За љубителите на пишаниот збор - нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Зима со мирис на капини” – Сара Џио “Тајната сопруга” – Џил Пол “Жената на прозорецот” – А. Џ. Фин “Аферата Колумбо” – Стив Бери

Прочитај повеќе

Наш предлог - не само за викенд, туку за секој момент од вашиот одмор

Селoто Велестово лежи на планината Галичица (Петрино), на надморска височина од 1250 m. Оваа преубава планинска населба има изразито добра микро-клима, а надополнета со амбиенталната совршеност, претставува вистински практичен викенд избор за бегство од современиот урбан живот. Токму пејсажно-амбиенталната карактеристика е главниот адут на ова охри

Прочитај повеќе

Средба со Славе Николовски Катин во НУ Библиотека `Григор Прличев` - Охрид

Во организација на НУ„Григор Прличев“ – Охрид на 22 август (среда) во 12 часот во Прличевата одаја ќе се одржи средба со новинарот, публицист, истражувач и преведувач Славе Николовски Катин. Поздравна реч ќе одржи директорката на библиотеката Гордана Змејковска, воведничар ќе биде Милчо Јованоски.За творештвото и животниот пат на Катин ќе говор

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива