Манастирскиот комплекс Свети Наум – парче рај на Земјата

Човек не може да дојде во Охрид, а да не го посети манастирскиот комплекс Свети Наум. Оддалечен 30-ина километри од градот, комлексот нуди раскошна природа и убавини кои се одмор за телото и душата. И повикува повторно да го посетите. Популраноста на манастирот се должи на прочуената чудотворност на Св. Наум, сите негови моќи и доблести. Тоа е т

Прочитај повеќе

Охрид домаќин на првата Балканска средба за Алпорт Синдром

За прв пат на Балканот се организира средба на пациенти, семејства и експерти за Алпортов синдром. Домаќин е нашиот град – Охрид, а целта е да им се помогне на пациентите и семејствата со ова ретка болест да ги споделат своите приказни со експертите, како и да постават прашања, да ја разберат дијагнозата, но и да го пронајдат најблискиот пат до екс

Прочитај повеќе

Денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид се одржа средба со новинарот, публицист, истражувач и преведувач Славе Николоски – Катин (Фотогалерија)

Денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид се одржа средба со новинарот, публицист, истражувач и преведувач Славе Николоски – Катин.-Во овој свет на книгата имаме чест да се дружиме со еден исклучителен и познат автор – Македонец кој стапнал на сите континети и создал и запишал небројани трајни вредности како показ на нашето постоење, ре

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива