`Даруваме радост за првачињата` - хуманитарна акција на Црвен крст Охрид

Традиционално и оваа година волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст Охрид ја организираат хуманитарната акција „Даруваме радост за првачињата“ која има за цел да се собира училишен прибор или финансиски средства со кои ќе се набави училишен прибор за првачињата од социјално загрозените семејства од Охрид и Дебрца. Од денес па во наредните 10

Прочитај повеќе

Во чест на денешниот празник Голема Богородица - чудото на Богородица по нејзиното упокојување

Богородица била погребана во Гетсиманската градина, каде што биле гробовите на нејзините родители Јоаким и Ана и на праведен Јосиф. Toa била нејзина желба. За време на погребот, св. Јован ја носел рајската гранка пред олтарот, а апостолите го носеле телото на Богородица, а над нив се слушало пеењето на ангелите.

Прочитај повеќе

Неискористена убавина во заминување - фонтаната кај Чинарот

Охрид е волшебен, но не и совршен. Всушност, природата е совршено убава, а сите човечки грешки и фактори влијаат на делот кој се вика `несовршено`.. тоа не се однесува само на нашиот град, туку и на се она каде што човекот може да влијае и дејствува.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива