Овчар со своето стадо – се поретка слика во нашите села

Добро утро и убав ден ви посакуваме со една фотографија која за жал е се поретка слика во модерните или напуштените села. Нашата сограѓанка Лидија Стефановска успеала да најде момент за овековечување во село Горно Лескоец

Прочитај повеќе

Последни подготовки за јубилејното Распеано Рибарче!

Привршуваат подготовките за годинешното издание на фестивалот Распеано рибарче. Оваа година е навистина посебна за овој детски фестивал, затоа што со годинешното издание Рибарчето ќе го прослави својот 20-ти роденден. Јубилеј кој навистина заслужува поздравување. Дечињата неуморно ги подготвуваат своите сценски настапи, под палките на учителките М

Прочитај повеќе

Повеќе фотографии од вчерашното дефиле по повод Денот на планетата Земја

По повод 22 април – Денот на планетата Земја, Црвен крст Охрид преку своите волонтери од програмата “Грижа за стари лица” организираa дефиле со едукативен карактер, низ улиците на Охрид, со цел подигнување на свеста и свртување на вниманието на јавноста кон бројните еколошки проблеми во светот и кај нас.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива