Природната убавина што го краси Езерото

Ова е уште една од многуте фотографии на нашите читатели, кои знаат од едноставни нешта да направат вистинска уметност. А поубава уметност од природата нема. Зрачи со убавина, спокој и одмор за душата и очите

Прочитај повеќе

32 години од Чернобилската хаварија!

Чернобилска несреќа е најголемата несреќа во историјата на нуклеарните централи и до денес единствен случај на седми степен на нуклеарен настан според Меѓународната скала на нуклеарни настани.На 26 април 1986 во нуклеарната централа во Чернобил, Украина дошло до експлозија. По првата, дошло до ланец од неколку експлозии и пожари кои создале радиоа

Прочитај повеќе

За љубителите на пишаниот збор - нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:• “Вилерова дентална анатомија” – Стенли Џ. Нелсон• “Приоди и методи во наставата по јазик” – Џек Ричардс• “Биомеханика”• “Стратегии за раководење во училница” – Џејмс С. Канџелози

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива