И немирните бранови создаваат уметност

Вчерашните огромни бранови, не се покажаа како поволни за крајбрежните објекти, платформи, летни тераси.. Но, гледајќи ги сите фотографии кои во меѓувреме беа создадени од професионални но и фотографи – аматери, брановите креираа уметност со својата немирна природа. Моќта на природата секогаш е над човековата, па тоа се покажува и од аспектот на

Прочитај повеќе

Бреинобреин генијалците од Охридскиот Црвен крст со грандиозен настап во Белград (фото-галерија)

Грандиозен настап на Бреинобреин генијалците од Центарот за развивање на животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на првиот Национален Бреинобреин натпревар „БОБ ФЕСТ Србија 2018“ кој вчера, 18 март 2018 се одржа во Белград. Како посебни гости во демо програмата на натпреварот, 22 деца кои го следат деветтото и десеттото ниво на Бреинобреин програмата

Прочитај повеќе

Два дена - две спротивни времиња (фото)

После вчерашното невреме во Охрид, предизвикано од силниот ветер и огромните бранови кои го поплавија кејот, шеталиштето, градскиот парк, како и многуте летни тераси и платформи, денес е смирено, стабилно, сончево со слаб до умерен ветер, и наликува на вистинска пролет. Охридскиот фотограф Митко Лукан, направи одлична споредба на она што се случув

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива