Од среда потопло време и сонце

Метеоролозите предвидуваат дожд до средината на следнава работна недела, а веќе од среда се очекуваат конечно малку повисоки температури, како што всушност доликува на пролетта. Тоа значи дека и следниве два дена минималните температури ќе се движат од 3, односно 4˚С, а максималните во понеделник до 9˚, а вторник до 10˚С. Од среда настапува затоплу

Прочитај повеќе

Од ноќеска започнува летното сметање на времето

Ноќва на 24-ти наспрема 25-ти март, започнува летното сметање на времето, кога стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, односно во 2 часот времето ќе се смета како 3 часот. До крајот на месецов, денот се наголемува и почнува да се стемнува околу 18 часот, а во летниот период денот е најголем и затемнувањето почнува околу 20 часот.

Прочитај повеќе

Градско дерби на ТМФЛ (југо-запад) во недела во Охрид

Екипата на Градскиот Фудбалски клуб Охрид-Лихнидос, со уште еден натпревар следниов викенд. Во недела, младите фудбалери ќе играат како гости на градското дерби против екипата на Воска, на стадионот Воска во Охрид. Младата екипа на ГФК Охрид - Лихнидос е дел од Третата македонска фудбалска лига (југо-запад), сите фудбалери се од фудбалската Академи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива