Во недела трибина во Охрид посветена на Светскиот ден на бубрегот

Светскиот ден на бубрегот / World Kidney Day е најодбележуван настан во светот кој се фокусира на здравјето на бубрезите. Хроничната бубрежна болест е значаен светски јавно-здравствен проблем. Светскиот ден на бубрезите и Меѓународниот ден на жената се одбележуваат на ист ден (8-ми Март), нудејќи ни можност да размислиме и аплираме

Прочитај повеќе

Струшката страна на Охридското Езеро (фото)

Наша читателка од Струга ни испрати фотографии од езерските води, кои ги направила вчера додека уживала во прошетка на струшката страна од езерото. Разбрануваните, немирни води, секогаш создаваат убави пејзажи, но од друга страна и стравови од излевања и несакани последици. Да се надеваме дека состојбата на Езерото брзо ќе се стабилизира, ќе се вр

Прочитај повеќе

Манастирот Св. Наум некогаш

Охрид е ризница на културни знаменитости кои опстојуваат низ годините, повеќе или помалку изменети под влијание на забот на времето или човечкиот фактор. Фотографиите се најверодостојните сведоци на своето време, кои ги чуваме за да се зачуваат од заборав историјата, минатото и обележјата на градот. Охридскиот фотограф Митко Лукан на својот фејсбук

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива