Охриѓани ќе го одбележат Денот на ретките болести

Денот на ретките болести е меѓународна кампања за подигнување на свеста за постоењето на ретките болести. Од почетокот на неговото одбележување во 2008 година, илјадници настани се организираат низ целиот свет и опфаќаат милиони луѓе. Кампањата започна како европски настан и со текот на времето стана вистински глобален феномен, со учество од 94 зе

Прочитај повеќе

Снежни пејзажи со пролетни цутови

Дека снегот создава неодоливо убави пејзажи, доказ се и следниве фотографии од денешново утро, каде добро се забележува како веќе расцветаните овошки се обидуваат да му пркосат на снегот, кој не е невообич

Прочитај повеќе

Охрид создава бајки

Убавината на Охрид се пресликува во секој момент, секојдневно, во секое годишно време. Еден прекрасен зимски пејзаж, дело на нашиот читател Кирил Димов-Гафиљ, бајковито ја отсликува непроценливата убавина на природата. Уживајте во оваа фотографија, која се совпаѓа со моменталните временски прилики, кои прогнозираат студено време со максимална темпе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива