Највкусниот и најбрз рецепт за познатите охридски пинерли

Во рубриката со охридски рецепти, или рецепти подготвени на охридски начин, денес ви претставуваме еден сосема едноставен, но и тоа како вкусен рецепт за охридски пинерли.За тестото е потребно:Еден свеж квасец

Прочитај повеќе

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид повторно со нови наслови во книжниот фонд

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Бел демон” – Славко Илоски “Чекори под патот” – Вера М. Самарјанин “Црногорски шеги” – Миле Д. Миќуновиќ “Јазол до срцето” – Марија Џоџа Симон

Прочитај повеќе

`ПОМИСЛЕТЕ И НА НАС` - хуманитарна акција за помош на социјално најзагрозените семејства

По повод Светскиот Ден на борба против гладта, 16 октомври и Неделата на борба против гладта (16-22 октомври), под мотото `ПОМИСЛЕТЕ И НА НАС`, Црвен крст Охрид од денес ја започнува кампањата за помош на насиромашните наши сограѓани.Активностите се насочени кон прибирање на финансиски средства преку продажба на вредносни бонови и прибирање на до

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива