АПЕЛ ЗА ПОМОШ!!! – Да спасиме млад детски живот!

На 15-годишната Сара Настеска од Охрид деновиве и е дијагностицирана ANEMIA APLASTIKA, и поради тоа најитно е потребно да се изврши трансплантација на коскената срж, за да може девојчето да има здрав и нормален живот. Како единствен сроден донатор на коскена срцевина е нејзиниот две години помлад брат, а трансплантацијата неопходно е да се изврш

Прочитај повеќе

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид средба со поетот Наум Трајчески

Утре, петок во 12 часот во „Прличевата одаја“ на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи средба со роднокрајниот автор – поетот Наум Трајчески кој долги години живее и твори во Квинбијан, Австралија.

Прочитај повеќе

Пицерија Немо повторно изненадува!

Од денес, за сите СТУДЕНТИ Пицерија Немо нуди несекојдневно ниски цени! Бидете наши гости и добијте 15% попуст на вашата сметка – порачуваатод таму. Единствено што треба да понесете со вас е вашиот индекс или студентска легитимација.

Прочитај повеќе