Импресии од Охрид на нашите читатели

Нашата читателка Јасмина Д. импресионирана од убавините на Охрид, ни испрати фотографија од еден убав сончев ден, додека била на прошетка во нашиот бисер. Добредојдени се сите ваши впечатоци, кои може да ги испратите до нашата редакција.

Прочитај повеќе

Неколку факти за Охридската пастрмка

Еден од заштитните знаци на Охрид несомнено е Охридската пастрмка, која живее во Охридското езеро. Денот го поминува во длабочините и на места што пооддалечени од брегот, а на површината на водата испливува навечер, кога лови муви. Понекогаш приоѓа до самиот брег, во плитките води, барајќи храна од подводните растенија. Охридската пастрмка е специ

Прочитај повеќе

Сончево време и наредниве неколку дена

Убавото сончево време, според метеоролозите, ќе трае и оваа работна недела, се до петок кога се очекува облачно и врнежливо време, со повремени обилни врнежи. Денешниот максимум на температурата беше 10˚С, а слично време – сончево со максимални десет се очекува и утре и во среда. Од четврток настапува облачност, а максималната дневна температура ќ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива