Места во околината

Кога од Охрид се патува за Битола во селото Лескоец се забележува патоказ кој насочува кон Скребатно и црквата Света Богородица.Скребатно се наоѓа во пазувите на планината Петрино, на 1200 метри надморска височина и на девет километри оддалеченост од селото Лескоец, во мошне пејсажен предел.

Прочитај повеќе

Локалитет "Свети Наум" - многу убавини на едно место

На 28 километри од градот Охрид, помеѓу бесрајното синило на Охридското Езеро и високиот планински масив на планината Галичица, се наоѓа локалитетот Свети Наум. Локалитетот е опкружен со божествена природа и зрачи со убавина, култура, историја и традиција.

Прочитај повеќе

Зошто Охрид?

По што е толку посебен Охрид? Зошто да го одберете како своја дестинација. Има безброј причини за тоа, а ние ви посочуваме само десет.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива