Магијата на тајните охридски плажи - плажата на љубовта

​На помалку од еден километар после познатата монденска плажа Градиште , од десна страна ќе забележите мал неуреден паркинг и веднаш до него козја патека која е прегледна само на почетокот.

Прочитај повеќе

Авантура над охридското езеро

​Љубителите на екстремни спортови, во Охрид имаат одлична можност да си поиграат со својот адреналин.Акробатско летање со параглајдери од врвот на Галичица па се до плажата во Љубаништа, змејарството, падобранството, моторното летање и моделарството се дел одспортовите кои можат да се практикуваат овде.

Прочитај повеќе

Локални приказни и мистерии

Во Охрид има 365 цркви , по една за секој ден од годината, вели легендата. Но, зошто толку цркви? И зошто токму во Охрид ?Дали е тоа некаков код, знак дека Охрид е свет град како и Ерусалим?

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива